Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj marynatę – przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszaj z drobno posiekanym imbirem, dodaj ciemny sos sojowy i 6 łyżek Sosu Azjatyckiego WINIARY.
Pałki z kurczaka umieść w dużej misce i zalej je przygotowaną marynatą.
Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i odstaw na kilka godzin do lodówki.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozłóż pałki i piecz przez 45-55 minut, aż będą ciemnobrązowe.
Podawaj z pozostałym Sosem Azjatyckim WINIARY.